Местан иска консултации при Миков за дневния ред до края

Местан иска консултации при Миков за дневния ред до края
Местан подчерта, че става дума за консултации не относно седмичната програма на НС за следващата седмица, а до края на мандата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Консултации за законодателната програма до края на мандата на 42-рото Народно събрание, които да се проведат във вторник, поискаха от ДПС.  

Лидерът на ДПС Лютви Местан подчерта, че става дума за консултации не относно седмичната програма на НС за следващата седмица, а до края на мандата.

„Това е начинът срядата да не се превърне в безкраен низ от процедурни хватки, предложения за законопроекти, които така или иначе няма да бъдат подкрепени от преобладаващата част от народните представители“, каза Местан.

Едни подобни консултации, на които да се уточни ясен дневен ред на НС до края на мандата му, ще бъде ясен знак, че парламентарно представените политически сили може да осигурим нормалната работа на най-важния законодателен орган НС, коментира лидерът на ДПС.

Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени.

„Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на центристките партии по света, и именно защото сме центристка партия, сме отворени за диалог с партиите от демократичния спектър“, заяви Местан.

Според него вече има надпревара кой по-силно се разграничава от ДПС и кой по-яростно ще изрече заклинанието „Никога с ДПС!“, и това се чувало и отляво, и отдясно.

По думите му ДПС обаче не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. „ДПС знае своята стойност, ДПС знае своята идентичност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи“, каза още лидерът на партията.

„Ние сме в положение на подкрепяща партия и след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока – кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед интересите на България“, каза Местан.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че партията няма своя номинация за еврокомисар.

„С мен разговори за български еврокомисар и с никого от ДПС до този ден, никой не е разговарял. При президента се разбрахме и този въпрос да стои на масата на консултациите между основните политически сили в България“, каза Местан и добави, че очаква покана за консултации, относно номинация за еврокомисар.

#Лютви Местан #иска #консултации #Михаил Миков #дневен #Ред

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници