АБВ се цели в 30 депутатски места

АБВ се цели в 30 депутатски места
За да се гарантира провеждането на честни и прозрачни избори, според АБВ трябва да се постигне разбирателство между големите сили. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агонията на правителството няма смисъл да продължава, обяви лидерът на АБВ и президент на България (2002 – 2012 г.) Георги Първанов пред БНТ.

„Няма да ни е лесно, аз си давам сметка. Аз съм правил избори от началото на прехода и може би това е една от причините да оценим критично краткия срок за провеждането на изборите“, обяви Първанов.

Амбицията на АБВ е да има една солидна парламентарна група. „При всички положения над 30 народни представители. Това е доста сериозна амбиция, предвид на доста изкривения вот. Аз не искам да се жалвам, не ми е в стила и не го правим от АБВ, но този манипулиран вот, и корпоративен, и купен, който имахме, ако сега се повтори, наистина ще бъде много тежко“, каза той.

За да се гарантира провеждането на честни и прозрачни избори, според АБВ трябва да се постигне разбирателство между големите сили.

„Нашата идея беше да седнат да се разберат големите сили. Да се съберат тримата, които фактически носят на гърба си, на плещите си организацията на кампанията, които трябва да отговарят за честни и прозрачни избори. Това са главният секретар на МВР, министърът на вътрешните работи, тук бих сложил и правосъдния министър в някаква степен, разбира се, и министър-председателят.

Това са трима-четирима души, които, ако имат доверието на повечето от политическите сили, и ако наистина са почтени хора, биха могли да бъдат една допълнителна гаранция за нормалното провеждане на изборите“, смята Първанов.

#АБВ #цели #30 #депутатски #места #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »