Адвокатът на Цветанов: Никога не е имало незаконно подслушване

Адвокатът на Цветанов: Никога не е имало незаконно подслушване
Според адвоката, няма да бъдат разпитани петима свидетели, сред тях Сергей Станишев, Емил Димитров, Мирослав Найденов и още двама Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дейността на автомобилът на МВР с мобилната техника, т. нар. кечър е регламентирана много преди министър Цветанов, той не разполага с възможност за подслушване и не представлява СРС по смисъла на закона, заяви адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков.

Той подчерта, че делото не е за незаконно подслушване и никой няма обвинение за незаконно подслушване.

Според адвоката, няма да бъдат разпитани петима свидетели, сред тях Сергей Станишев, Емил Димитров, Мирослав Найденов и още двама.

По делото бе разпитан и един от бившите шефове в ГДБОП Валентин Цоновски, който обясни, че е не му е известно по тяхно време да е имало нерегламентирано подслушване.

Той е призован за използването на въпросната техника за отвличането на дъщерята на Брендо - Лара. Той обясни, че техниката способства работата на МВР и всичко е регламентирано. Цоновски каза, че не му е известно въпросната техника да подслушва и той не я е използвал за такива неща.

"Никога не е имало незаконно подслушване, но се натъкваме на много интересни обстоятелства. Обстоятелствата за използването на тази техника – кечъра в резиденция Бояна по отвличането на Лара, е съгласувано с министър – председателя с Марин Райков и главния прокурор Сотир Цацаров и те са знаели за това участие – на тази техника и нищо нерегламентирано няма в нейното участие", каза Менков, цитиран от БГНЕС.

Другото, което е интересно, според него, е, че "за да се композира това обвинение срещу Цветанов в това дело - по времето на мандата на служебното правителство, прокуратурата без никакво правно основание се е опитала да наложи на МВР да издаде вътрешно ведомствен нормативен акт, с което се усъвършенства дейността на тези автомобили", каза адвокатът, цитирайки служебния министър Петя Първанова.

Третото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, по което подсъдими са и трима бивши директори на СДОТО за т. нар. "незаконно подслушване", се гледа при закрити врати, тъй като материалите по делото са секретни.
 


 

#адвокат #Цветан Цветанов #незаконно #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници