София запълва „спешните“ дупки по пътищата

София запълва „спешните“ дупки по пътищата
Аварийни екипи пълнят „спешните“ дупки по пътищата на София от 10 дни, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Аварийни екипи пълнят „спешните“ дупки по пътищата на София от 10 дни, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Най-наложителните ремонти се извършват в районите, където движението е интензивно и автомобилите се движат бързо“, заяви Фандъкова, цитирана от bTV.

„Работата върви без почивка. От събота се действа по бул. „Цариградско шосе“, а от неделя – и по бул. „Драган Цанков“. Използва се инжекционен метод, който е ефективен при ниски температури“, обясни Фандъкова.

Ако времето позволи, ремонтите ще продължат и в началото на седмицата от бул. „Борис ІІІ" по „Горнобански път“ до автомагистрала „Люлин“, както и от летището към Ботевградско шосе.

Кметът изтъкна, че по подготвените през есента булеварди има единични пукнатини, а цели дупки са рядкост. Така се спестявали пари и за ремонт на по-малките, дори вътрешноквартални улици.

Общо 26 млн. лв. са заделени за текущи ремонти на пътищата в София тази година. Сумата е същата като миналогодишната. От нея 2 млн. лв. са заделени за ремонти на тротоари.

През 2012 г. ще бъдат преасфалтирани големи участъци от бул. „Братя Бъкстон“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Черни връх“. Ще бъдат изградени и велоалеи, включително и в „Люлин“.

Спешните интервенции по пътищата в страната ще струват около 250 000 лв.

Средствата идват от събраните глоби на снегопочистващите фирми в Русе, Пловдив, Бургас и Перник. Заради несвършена работа през зимата те са глобени с общо 800 000 лв.

Наложителният кърпеж на дупките ще продължи до края на месеца. След април ще започнат истинските ремонти по пътищата. За тях в бюджета са заделени 20 млн. лв.

#София #дупки #пътища #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"