Бареков и Станишев заедно в Комисията по промишленост в ЕП

Бареков и Станишев заедно в  Комисията по промишленост в ЕП
Лидерите на БСП и ББЦ Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в новия Европейски парламент. Снимка: operkor.net
A A+ A++ A

Лидерите на БСП и ББЦ Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в новия Европейски парламент.

В сряда беше постигнато споразумение за броя на членовете на 20-те парламентарни комисии и двете подкомисии, а в четвъртък бяха одобрени и конкретните им имена.

Освен Станишев и Бареков по темите промишленост, изследвания и енергетика ще работи и избраният от листата на ГЕРБ Владимир Уручев.

В Комисията по култура и образование са зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов, Ангел Джамбазки от ВМРО и небезизвестният Момчил Неков от „Коалиция за България“.

Мария Габриел (ГЕРБ), Илияна Йотова (КБ) и Филиз Хюсменова (ДПС) ще са членове на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Двама бивши министри – Томислав Дончев и Искра Михайлова, ще са в Комисията по регионално развитие.

Бившият председател на парламента Георги Пирински ще е в Комисията по бюджетен контрол. Бившият младежки лидер на ДПС Илхан Кючук ще е в Комисията по бюджети.

#Бареков #Станишев #Малинов #ГЕРБ #БСП #ДПС #БСП #КБ #Пирински

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници