Мажоретка ловец от Тексас разбуни духовете във Facebook

Мажоретка ловец от Тексас разбуни духовете във Facebook
Кендъл Джоунс. Снимка: Kendall Jones
A A+ A++ A

Кендъл Джоунс, на 19 години, мажоретка в Техническия университет на Тексас, предизвика противоречиви реакции, след като публикува свои снимки във Facebook, на които позира усмихнато с животни като лъвове и леопарди, които е застреляла на ловно пътешествие в Африка.

Фотосите провокираха незабавната реакция на активисти за защита правата на животните, които на 22 юни създадоха петиция, в която призовават изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг да премахне страницата на момичето, тъй като промотира жестокост към животните. Към момента петицията вече има около 122 хиляди подписа от общо 200 хиляди, към които се стреми.

Кендъл Джоунс опита да се защити във Facebook, къде другаде, обяснявайки ловните си приключения в Африка като опит за запазване популацията.

„Това са усилия, които да гарантират, че няма да изчезнат“, написа тя. Тя дори посочи президента Теди Рузвелт като пример на ловец, който се грижи за популацията на видовете.

„Той също беше ловец, нали? Той отстрелваше същите видове, както и днешните ловци, които го правят под натиска на антиловните активисти. Все пак как може да е възможно някой да обича земята и да отнема от нея с цел запазване? Някои хора никога няма да разберат, а за останалите като нас ... просто така сме родени. Бог да благослови Теди“, постна Джоунс.

Джоунс не отговори на поканата на ABC News за коментар и създаде втора Facebook страница „Подкрепи Кендал“, както пише, за да „ни помогне да стоим с високо изправена глава в нашето право да споделяме и промотираме 100% легалната дейност на ловци и специалисти по опазването на популацията“.

Тази страница вече има над 60 000 харесвания.

Според страницата на Джоунс във Facebook мажоретката може да е открила начин да се възползва от противоречията в общественото мнение чрез бъдеща кариера в телевизията. Кендъл написа, че има намерение да води собствено риалити ТВ шоу по Sportsman Channel следващата година.

ТВ мрежата, която излъчва предавания за лов, не потвърди пред ABC News дали Кендъл Джоунс ще се присъедини към звездната компания на нейните водещи.

#лов #животни #Facebook #петиция #Рузвелт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници