БДЖ с предложение за 30% опрощаване на дълга към кредиторите

БДЖ с предложение за 30% опрощаване на дълга към кредиторите
„Направихме последното предложение към кредиторите на БДЖ", заяви министър Папазов. Снимка: www.mtitc.government.bg
A A+ A++ A

„Направихме последното предложение към кредиторите на БДЖ, в което предложихме 30% опрощаване на дълга и разсрочване за 6 години. Обърнали сме се и към ЕК, за да ратифицират 170 млн. лв. държавна помощ за БДЖ, която е за задължения, които са възникнали преди влизането на България в ЕС“, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Той уточни, че очаква всеки момент да се проведе финалната среща за реализиране на споразумението и поясни, че кредиторите искат срокът на погасяване на дълговете да е все по-кратък, но този срок е посочен, за да може дългът да бъде погасен с разчетите на приходите на БДЖ.

Папазов коментира и ситуацията с Гърция и големият талон, който нейните власти изискват, като обясни, че пропускът е в българското законодателство. Към настоящия момент са направени предложение за промяна на законодателството, свързани с Министерство на транспорта на Гърция.

Относно ситуацията със споразумението с Турция и транспортното и министерство Папазов уточни, че между двете министерства, техните специалисти и администрации няма никакви противоречия. Противоречията са в непреодолимите искания на двата бранша, ако не се направи отстъпка от двете страни, няма как да бъде подписано споразумение, което дълго време да действа и да не създава никакви проблеми.

#Данаил Папазов #БДЖ #Гърция #администрация #проблеми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"