В Англия се притесниха за кариерата на Анди Мъри

В Англия се притесниха за кариерата на Анди Мъри
Анди Мъри изглеждал изморен и потиснат още на тренировките. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Анди Мъри ще се справи с разочарованието от „Уимбълдън“ и тепърва ще печели големи титли, заяви осемкратният победител от Големия шлем Джими Конърс.

На същия централен корт, където Мъри миналата година удовлетвори 77-годишната надежда на Великобритания да има шампион от турнира, сега той показа равнодушна игра на четвърт финала, при което бе буквално помлян от изгряващата звезда Григор Димитров с 6-1, 7-6 (7-4), 6-2.

В четири турнира на Големия шлем, след триумфа на „Уимбълдън“ миналата година, 27-годишният Мъри не е достигал финал, като само в един случай мина четвърт финал, въпреки че през изминалите 12 месеца хвърли огромни усилия да се възстанови от гръбначна травма.

Въпреки критиките за унилата игра на Мъри според Конърс той ще се завърне на върха. Фактите обаче са, че световният номер пет ще се плъзне надолу в световната ранглиста като резултат от загубата му.
„Пред Мъри предстоят години на велик тенис“, предвижда победителят на Големия шлем през 1983 година Джими Конърс пред Би Би Си Спорт.

„Съвсем различно е да спечелиш турнири от Големия шлем, в сравнение с други турнири. Това са две седмици, с почивни дни, през които се бориш с психически и физически битки, като се опитваш да спечелиш три от пет сета. Затова са толкова тежки.“

Джон Лойд каза, че е „разстроен“ от изпълнението на Мъри, а Тим Хенман, друг бивш британски номер едно, заяви, че Димитров е „звезда, която ще се задържи на върха дълго време“.

„Има две гледни точки. Димитров излезе и владееше положението от старта, като спечели първия сет за 25 минути. Вторият сет беше определящ и при 4-4 той удари три големи поредни точки. От друга страна, Анди не даде всичко от себе си. Няма много за коментиране. Той не игра добре и опонентът му се възползва от това изцяло“, категоричен е Хенман.

Джон Макенроу, трикратен победител на „Уимбълдън“, нарече Димитров „по-гладния състезател“.
„Интересно е, че Димитров спомена, че при загрявката Мъри е изглеждал изморен и потиснат. Това е класически случай, при който по-гладният е настървен за победа, в сравнение с този, който е недоспал и изглежда е нямал никаква енергия“, коментира победата на Гришо Макенроу . И продължава: „Никога не съм виждал Мъри да пропуска толкова лесни топки. Все пак при това положение колко му трябваше на Димитров.“

„Мисля, че Моресмо свърши страхотна работа като треньор. Няма причина да смятаме, че тя не се е справила като треньор на Мъри. Би било нечестно спрямо нея да бъде уволнена, защото няма какво да направиш точно преди важен мач на „Уимбълдън“, когато се опитваш да защитиш титлата си. Аз бих дал шанс на Амели“, заяви още Макенроу.

Бившият треньор на Мъри – Марк Печи – от своя стана също не беше твърде ласкав към тенистиста. „Мъри винаги е имал способността на всички велики шампиони да съобразява, да влиза в главата на съперника. Днес обаче, всеки път като се сетя за този момент, той правеше неволна грешка.“

„Движението на Димитров в края на корта бе изключително. На „Френч Опън“ Анди каза, че смятал защитата за най-важната част в спорта и мисля, че той бе малко обезверен от това колко добре Димитров изпращаше топката“, добавя Печи.

„Затова този спорт е толкова велик. Оставаш сам срещу някого, който се опитва да ти влияе психически. Това е забавната част, да разбереш как да предотвратиш това. Понякога успяваш, понякога не“, обобщава Джими Конърс.

Източник: Би Би Си Спорт, Превод: Веселина Стефанова

#Анди Мъри #Григор Димитров #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"