Цветанов ще уволнява заради невърнатите бонуси

Цветанов  ще уволнява заради невърнатите бонуси
Цветан Цветанов е бил натоварен със задачата да изпълни обещанието на премиера Бойко Борисов да освободи от постовете им всички членове на висшата администрация, които не са върнали или дарили бонусите си. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Вицепремиерът Цветан Цветанов е бил натоварен със задачата да изпълни обещанието на премиера Бойко Борисов, като освободи от постовете им всички членове на висшата администрация, които не са върнали или дарили бонусите си.

Цветанов е получил задача от премиера от понеделник, 5 март, да подготви предложенията за структурни промени, които да бъдат внесени в парламента, ако има длъжностни лица, които не са се издължили до петък с връщане на допълнителните пари, става ясно от стенограмата от заседанието на Министерския съвет в сряда, предаде Дарик.

Именно в сряда министър-председателят посочи края на работната седмица, 2 март, като срок за връщане на всички пари от бонуси, допълнително материално стимулиране и участие в бордове от всички длъжностни лица, като тези, които не го направят, са заплашени с уволнение.

Борисов направи изявлението си в началото на правителственото заседание само пред камерите на телевизиите, а стенограмата от заседанието беше публикувана на сайта на Министерския съвет днес.

„До петък изпълнението на тази задача възлагам на вицепремиера Дянков, а от понеделник подготовката на структурни промени в парламента, ако има неиздължили се – на вицепремиера Цветанов. В случая имате възможност с добрия Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов“, каза премиерът.

Секретарят на Министерския съвет Росен Желязков пък беше натоварен със задачата да се занимае с допълнителното материално стимулиране на областните и заместник областните управители.

Колко пари са събрани в сметката за връщане на бонуси ще стане ясно едва идната сряда, съобщиха в петък от финансовото министерство. Оттам обясниха, че има нареждане данните да бъдат представени след правителственото заседание следващата седмица.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #бонуси #уволнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »