Делото за подслушване срещу Цветанов се води при закрити врата

Делото за подслушване срещу Цветанов се води при закрити врата
СГС гледа делото срещу Цветан Цветанов. Делото е за незаконните подслушвания. На снимката: Цветан Цветанов и адвокат Менко Менков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за незаконното подслушване се гледа при закрити врата. От Софийски градски съд обясниха, че заради секретните материали в залата няма да бъдат допуснати журналисти.

Като свидетели се явиха бившият служебен министър на МВР Петя Първанова и бившият главен секретар Калин Георгиев, предаде БГНЕС.

Това е третото дело срещу Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ е подсъдим за незаконно подслушване заедно с трима бивши директори на СДОТО – Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров. Делото не тръгна от първия път и бе отложено за четвъртък, след като един от бившите директори на СДОТО бе на хемодиализа.

Цветанов вече има на първа инстанция две присъди. Едната бе оправдателна – по делото за присвояване. Втората обаче – за отказаните СРС-та, бе осъдителна. По нея съдия Тони Гетов определи бившият силов министър да лежи 4 години в затвора.

 

#Цветан Цветанов #Цветанов #Софийски градски съд #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници