Граничната ограда струва малко над 7 млн. лв., готова е до дни

Граничната ограда струва малко над 7 млн. лв., готова е до дни
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че се надява, когато оградата бъде готова, 700 души да се върнат от командировката по границата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Малко над 7 милиона лева струва изграждането на оградата по границата ни с Турция. Очаква се съоръжението да бъде завършено до броени дни, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов.

„Към неделя са изградени 23 км от второстепенната ограда, включително поставянето на бодливата тел“, каза министърът и добави, че се надява до броени дни оградата да бъде завършена окончателно.

„Стойността на съоръжението на базата на всички изчисления на проекта са малко над 7 милиона лева“, каза Найденов.

След заседанието на Министерския съвет министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че българо-турската граница се охранява от 1000 полицаи.

Бежанският натиск по границата нарасна многократно през последните седмици и връщаме по 150-200 души на ден, добави той.

Йовчев допълни още, че се надява, когато оградата бъде готова, 700 души да се върнат от командировката по границата.

По думите му заради обстановката в Ирак броят на хората от този регион, които се опитват да преминат границата, се увеличава. Йовчев увери, че към момента няма кризисна ситуация в страната.

#ограда #граница #струва #готова #Цветлин Йовчев #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"