Светлозар Лазаров остава главен секретар на МВР още 5 години

Светлозар Лазаров остава главен секретар на МВР още 5 години
Светлозар Лазаров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Светлозар Лазаров е назначен за главен секретар на МВР, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Решението е взето на заседание на правителството.

Йовчев обясни, че Лазаров остава на поста заради новия Закон за МВР, който влезе в сила от 1 юли. Според промените в закона главният секретар на министерството се назначава от Министерския съвет, а не от президента, както беше преди това.

Преназначаването на Лазаров означава, че той ще работи с новата власт след изборите. Мандатът му е 5 години. ГЕРБ от месец протестират срещу промените в Закона за МВР, който беше обнародван в последните дни на отиващото си правителство. Държавният глава наложи вето върху закона, но той бе прегласуван.

Опонентите на Лазаров го обвиняват за трагедията в Лясковец, където бе убит командос и бяха ранени няколко други. Той пък обвини редови полицаи за провала по случая. Той съобщи, че по неясни причини на 13 март двама полицаи от Велико Търново в цивилно облекло са отишли да заснемат къщата на Петко Петков без разпореждане от началниците си и са били забелязани от него. Те са направили това, въпреки че властите вече са разполагали със скици и снимки на жилището. Според експерти, това е основната причина за трагедията в Лясковец.

#Светлозар Лазаров #МВР #Цветлин Йовчев #Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"