Борисов: 6 млрд. от МВФ само в краен случай

Борисов: 6 млрд. от МВФ само в краен случай
Той обясни, че депутатите му ще влизат в парламента и ще правят кворум в зависимост от дневния ред. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Приетият дневен ред показва, че на това правителство не може да се вярва.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Това е цинично, което искат да направят. От днеска да си назначават хора и този, който провали всичко в Лясковец и убиха хора заради него, да става главен секретар. Абсурдно е“, заяви Борисов по отношение на необходимостта главният секретар на МВР Светлозар Лазаров да бъде преизбран според новия Закон за МВР, който е в сила от вторник.

Борисов коментира и предложението на БНБ за промени в Наказателния кодекс, касаещи стабилността на банките. „Две седмици се говори за банки и тогава нямаше никакъв проблем. Може би да дадат списък за кои банки може и за кои не може”, каза Борисов.

За заема от 5-6 млрд. лв. от Международния валутен фонд, с който Борисов предложи да спасява банковата система миналата седмица, днес обяви, че е за „краен случай“. И не отговори кой му е предложил идеята. „Само от МВФ, ако си спомняте, съм казвал, че това е в краен случай. Четири години ви плаших с Международния валутен фонд. Докато бяхме ние, ви казвах, че затова трябва да затягаме колана и сами да си правим реформите, защото ще дойде МВФ“, заяви още пред журналисти Борисов.

Той обясни, че депутатите му ще влизат в парламента и ще правят кворум в зависимост от дневния ред.

„Атака“ много се изложиха. Кворумът в парламента зависи от управляващата коалиция“, обяви Борисов.  

Лидерът на ПП ГЕРБ заяви, че решението на „Атака“ да не влиза повече в Народното събрание, е несериозна работа.

„Защо не обяви бойкот, когато гласувахме Закона за МВР или Сметната палата, а си вкараха хората там“, заяви още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #правителство #дневен #Ред #кворум #БНБ #банки #назначения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »