Борисов: Аз спасих банковата криза

Борисов: Аз спасих банковата криза
"Четири години в най-голямата финансова криза само България и Германия бяха извадени от процедурите за свръх дефицит. Нашето правителство остави най-ниския дефицит в Европа с нисък дълг“, каза още Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз спасих банковата криза, с всичките си експерти и се надявам, ако е вярно, че е повдигнато срещу мен обвинение, че съм я подбуждал, да реагира банковата система, да реагира Асоциацията на банките“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със сътресенията в системата през последните дни.

„Да кажат, дали за тази една седмица тежка криза, не са разчитали не само на експертна, на цялата ми помощ. Включително главният прокурор да каже, как се борих да не се получи срив в банковата система. Да каже, дали е вярно това, което тези хора казват. Точно обратното - молехме им се да се умирят и да не се бият помежду си”, коментира бившият премиер.

Борисов посочи, че Менда Стоянова, Владислав Горанов и Делян Добре са работили дни наред за преодоляване кризата в банковата система.

„Стократно ми се обаждаха, абсолютно всичко, което беше необходимо направихме, и за радост мерките се задействаха и хората се успокоиха, защото наистина банковата система е много стабилна. Ние, четири години в най-голямата криза, дори когато съм търпял упреци, че не тегля пари от банки, съм го правил с ясното съзнание да не се получи някакъв катаклизъм. Четири години в най-голямата финансова криза само България и Германия бяха извадени от процедурите за свръх дефицит. Нашето правителство остави най-ниския дефицит в Европа с нисък дълг“, каза още Борисов.

#Бойко Борисов #Менда Стоянова #Владислав Горанов #Делян Добрев #банки #банкова криза #правителство #Първа инвестиционна банка #ПИБ #КТБ #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"