Разследват мексикански политик за убийство на българка

Разследват мексикански политик за убийство на българка
Прокуратурата разследва Хорхе Емилио Гонзалез Мартинез от Партията на зелените в Мексико във връзка със смъртта на българката. Снимка: CNN
A A+ A++ A

Прокуратурата в Мексико разследва бившия лидер на Партията на зелените във връзка с ужасната смърт на 25-годишна българка в мексиканския курортен град Канкун.

В началото на април т.г. родената в Карнобат Галина Чанева скача от деветнадесетия етаж на луксозен хотел в курорта и умира.

Хорхе Емилио Гонзалез Мартинез, често наричан „зеленото дете“, е собственикът на апартамента, където е била българката в онази нощ.

Политикът, който подаде остaвка заради обвинения в корупция, твърди, че апартаментът е собственост на двама негови приятели.

Те на свой ред го давали под наем за 6000 долара на месец на мексиканката Пенелопе Рамирез Леон, която била омъжена за българин на име Калоян Данчев Валентинов.

От самото начало при разследването на смъртта на Галина имаше съмнения, че тя може да е била убита от някой от българите, с които е била във фаталната нощ на 1 срещу 2 април.

Освен това съседи от хотела казали, че същата нощ са чули писъци и шумове като от борба.

Служителите на рецепцията в хотела „Емералд резиденшъл тауър енд спа“ съобщили, че на път за апартамента Галина заплашила, че ще се самоубие, ако не повикат психотерапевт.

Когато той дошъл, вече било твърде късно.

Мексиканската полиция твърди, че българката може да е станала жертва на трафик на хора с цел склоняване към проституция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"