Петър Мутафчиев: Станишев да отстъпи председателското място

Петър Мутафчиев: Станишев да отстъпи председателското място
„Надявам се, че Сергей Станишев ще отстъпи председателското място на БСП, за да бъде избрано временно ръководство“, каза бившият министър в правителството на Станишев Петър Мутафчиев. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Надявам се, че Сергей Станишев ще направи и втората крачка, с която ще отстъпи председателското място на БСП, за да бъде избрано временно ръководство“, каза в интервю за Агенция „Фокус“ депутатът от „Коалиция за България“ и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев, като определи за първа крачка на Сергей Станишев изборът да работи в Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Според Мутафчиев на БСП е нужна „личност, която е безспорна в българската политика и ще има подкрепата на всички членове и симпатизанти“, като по негово мнение това може да бъде Стефан Данаилов.

Според бившия министър временно ръководство в БСП точно преди изборите през октомври няма да попречи на резултатите за партията, „но и ще създаде мобилизация в БСП да запази своите политически позиции в България, разбира се, и с един екип, който може бързо да подготви партията за предстоящите избори“.

Мутафчиев каза още, че целта на срещата на партийни членове на ул. „Лайош Кошут“ от понеделник е била откровен дебат, и допълни, че най-важно е за него да се създаде временно ръководство.

#Сергей Станишев #Мутафчиев #Станишев #БСП #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"