Дилма Русеф: Критиците на Мондиала понесоха унищожителна загуба

Дилма Русеф: Критиците на Мондиала понесоха унищожителна загуба
Дилма Русеф е убедена в успеха на Мондиала в Бразилия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бразилският президент Дилма Русеф заяви, че песимистите и критиците, които са предричали провал на Световното първенство по футбол, организирано в страната, са понесли „унищожителна загуба“, предаде ИТАР-ТАСС.

В словото си при откриване на нова болница в Рио де Жанейро Русеф каза, че едни говорели, че шампионатът ще потъне в хаоса на уличните протести, други казвали, че летищата няма да са готови да приемат толкова много гости, че нямало да стигнат хотелите, а трети плашели, че в Бразилия се разпространяват заразни болести. Президентката имаше предвид някои публикации в западния печат.

Днес те признават, че Бразилия направи един от най-добрите шампионати в историята на този турнир, подчерта Дилма Русеф и посочи, че успехът се дължи до голяма степен на гостоприемството и оптимизма на обикновените бразилци, които обичат футбола и са добри познавачи на тази игра.

Русеф призова сънародниците си да продължат да подкрепят националния си отбор, за да може той да завоюва в родината си титлата на шесткратен световен шампион.

Първенството има за Бразилия и социално-политическо значение. През октомври в южноамериканската страна предстоят президентски и парламентарни избори, на които Русеф ще се кандидатира за втори четиригодишен мандат. Според социологическите допитвания засега тя уверено изпреварва конкурентите от опозицията.

#Дилма Русеф #Бразилия #Световно първенство по футбол 2014 #Рио де Жанейро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници