Германия елиминира Алжир от Мондиала с 2:1

Германия елиминира Алжир от Мондиала с 2:1
Алжир отпада от Мондиал 2014. Снимка: english.ahram.org.eg
A A+ A++ A

Германия елиминира Алжир от Мондиал 2014. Въпреки че Германия и Алжир не си отбелязаха голове в редовното време на 1/8-финалния мач помежду си, това бе едно свръхнапрегнато нулево реми на стадиона в Порто Алегри. Африканците бяха по-активния тим на терена, а думите не стигат за изявите на стража на ЦСКА (София) Райс М’Боли, който заключи вратата си при германските атаки.

Гол за „пустинните лисици” дори беше отменен заради засада на Софиан Фегули. Бундестимът също имаше страхотни възможности да отбележи, но М’Боли бе непробиваем.

Във второто продължение и двата тима хвърлиха всички сили, за да стигнат до гол. Късметът обаче се усмихна на Германия. В 119-ата минута Йозил се разписа и реши мача. Той покачи на 2:0 с мощен шут след продължително разиграване в наказателното поле на Алжир. Малко след това храбрият тим от Африка върна един гол чрез Джабу.

„Пустинните лисици” си тръгват от Мондиала с високо вдигната глава и с написана златна страница във футболната си история - за пръв път стигнаха до директните елиминации на световни финали. На Германия пък предстои сблъсък с Франция на „Маракана” на четвъртфинала. Едно е сигурно – изхвърлянето на Алжир от турнира е загуба за любителите на футбола, а представянето на момчетата на Вахид Халилходжич - една от най-приятните изненади.

#Мондиал 2014 #Германия #Алжир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници