Страхотен Гришо! Отива на 1/4 финал в Уимбълдън!

Страхотен Гришо! Отива на 1/4 финал в Уимбълдън!
Гришо със силна победа, отива на четвърт финал в Уимбълдън. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Родната ни гордост в тениса Григор Димитров за първи път в кариерата си се класира за 1/4-финалите на най-престижния тенис турнир в света - Уимбълдън. 13-ят в света българин победи 64-ия в ранглистата аржентинец Леонардо Майер с 6-4, 7-6(6), 6-2.

В първия сет играта бе равностойна, Димитров печелеше сравнително лесно подаването си, но аржентинецът правеше същото при своето. Най-добрият ни тенисист успя да надхитри съперника в ключов момент. Той водеше с 5-4, в десетия гейм поведе с 15-40 получи две възможности за пробив, от които реализира втората и затвори сета в своя полза.

Във втората част играта отново бе равностойна, а при 6-5 за Димитров в Лондон заваля дъжд. Играта бе прекратена за близо два часа, а след подновяването й Майер взе своето подаване и стигна до тайбрек. В него Димитров на два пъти изпускаше преднина от мини пробив, преди все пак да стигне до успеха с 8-6.

Това развитие обезкуражи Майер и той не успя да се противопостави на българския тенисист в третия сет, който Димитров спечели с 6-3. По този начин Гришо постигна феноменален успех и се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, където ще срещне шампиона от миналата година Анди Мъри. Британецът днес победи Кевин Андерсън в три сета. Българинът има и всички шансове да попадне в топ 10 на световната ранглиста от следващата седмица.

С победата си над Майер Димитров заработи 226 000 паунда от наградния фонд и 360 точки за световната ранглиста. Представителят ни досега бе достигал до 1/4-финалите на турнир от Големия шлем само веднъж - тази година на Откритото първенство на Австралия. Първата ни ракета тръгна на Уимбълдън с чиста победа над Райън Харисън от САЩ със 7-6, 6-3, 6-2, последва нова в три сета над младия австралиец Люк Савил 6-3, 6-2, 6-4 и много труден успех над украинеца Александър Долгополов с 6-7, 6-4, 2-6, 6-4, 6-1. 

Гришо ще се изправи срещу Анди Мъри на четвърт-финалите, защото Мъри победи Кевин Андерсън с 6-4, 6-3, 7-6(6).

#Григор Димитров #Анди Мъри #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"