Природни стихии опустошават САЩ: Пожари, бури и порои

Природни стихии опустошават САЩ: Пожари, бури и порои
Пожари, порои и бури нанасят щети из Щатите. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Природни стихии опустошават Щатите. Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Минесота и Тенеси. Жителите на Аризона се борят с големи горски пожари.

Американците в цялата страна понасят последиците от лошото време. Бури в Минесота и Тенеси са придружени с проливни дъждове и наводнения. Нанесени са значителни щети.

„Никога не съм виждал толкова тежки щети в такъв голям район. Обикновено става дума за един или два окръга, сега е засегнат целият щат“, коментира губернаторът на Минесота Марк Дейтън.

Местните жители правят всичко по силите си, за да спрат придошлите води.

„Трупаме торби с пясък, за да може да се минава по улиците. Укрепваме и няколко къщи, които са най-застрашени“, разказват жители.

Столицата на Минесота – Сейнт Пол, също е под вода. Засегнати са детски площадки и сгради. А внезапните наводнения в Мемфис, щата Тенеси, създават проблеми на шофьорите. Някои пътища са покрити с близо метър вода.

А на запад, в Аризона, горят горски пожари. Стихията бушува от четвъртък (26 юни) насам. Пожарникарите работят за ограничаване на огъня и предотвратяване на допълнителни евакуации. Досега са изгорели около 5000 акра гора.

#САЩ #наводнения #Минесота #пожар #Тенеси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници