Божинов и Левски на съд за 31 милиона евро?

Божинов и Левски на съд за 31 милиона евро?
Божинов може бързо да фалира, ако слуховете се окажат верни. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Бившият отбор на Валери Божинов - Спортинг Лисабон - се готви да заведе срещу него дело за колосална сума. Според спортните сайтове, португалците ще искат от играча компенсация от 31 милиона евро.

Божинов имаше тригодишен договор с клуба, но миналата година беше освободен дисциплинарно. От Спортинг тогава обясниха, че са изгонили Валери заради "неявяване на работа". След скандала, той се върна в България и в крайна сметка подписа с Левски. Сега португалците заявяват, че Божинов не е имал право да започва с друг отбор и искат компенсация от 31 милиона. Иск за 25 милиона евро ще бъде заведен срещу настоящия му тим Левски, а за още 6 милиона - лично срещу Божинов.

От щаба на българския отбор потвърдиха, че са им изпратили набор от документи, които сега юристите на сините проверяват.

По всяка вероятност, те ще се опитат да се споразумеят със Спортинг извън съда. В противен случай, огромната парична санкция би довела до фалит както отбора, така и самия Божинов, коментират спортни сайтове.

Новината обаче привидно не е притеснила играча и неговата половинка Николета Лозанова. През уикенда Валери и Николета се забавляваха безгрижно на конна база. Николета пък обяви, че след финала на първия сезон на предаването й, тя и Валери цяло лято ще се глезят по "екзотични плажове".

#Валери Божинов #Спортинг Лисабон #Левски #Николета Лозанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"