Божидар Данев: Кой е дал нареждане за тегленето на парите?

Божидар Данев: Кой е дал нареждане за тегленето на парите?
Данев призова управителя на БНБ Иван Искров да направи необходимото, за да се провери кой е правил плащанията и да предостави информацията на разследващите органи и на прокуратурата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската стопанска камара разпространи декларация, с която призовава политиците да не си играят с финансовия бумеранг, защото той рано или късно ще се върне.

Председателят на БСК Божидар Данев заяви, че след като политиците са разрушили доверието към институциите, са се насочили към разрушаване на финансовата стабилност в страната.

„Ние сме свидетели как политиците разрушиха доверието към институциите. Сега те се насочват към разрушаване доверието към финансовата стабилност на държавата. Като че ли политическият нихилизъм и политическият нарцисизъм вървят ръка за ръка и се противопоставят на финансовата стабилност на държавата. Министерството на икономиката не трябва да остава в сянка, а трябва да уточни кой е теглил парите от банките в деня Х, по чие нареждане и какви са сумите, дали са теглени от текущи сметки или от срочни депозити. Националната банка също трябва да разследва кой и кога е теглил парите. Това са неща, които са леснодоказуеми. Трябва да анализира тези данни, имаме и НАП, които да проверят защо големите валутни бюра започнаха да променят курса на валутата. Къде е Комисията за финансов надзор, къде е СЕМ, който не осъществи специализиран мониторинг за изказванията на политиците. Трябва да бъде сложен край на тази анонимност и да се знае кой е дал нареждането за тегленето на парите и да се търси отговорност“, коментира Данев пред БНР.

Данев призова управителя на БНБ Иван Искров да направи необходимото, за да се провери кой е правил плащанията и да предостави информацията на разследващите органи и на прокуратурата.

#Българската стопанска камара #Божидар Данев #Данев #финансова стабилност #банки #Иван Искров #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"