Лекарите от Спешна помощ подновяват протестите

Лекарите от Спешна помощ подновяват протестите
Тази нощ са работили с екип от 8 лекари и 5 фелдшери. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всяка сутрин от 7.30 часа до 8.30 часа ще има протести на екипите на Спешна помощ пред централата на Спешна медицинска помощ – София. Това заяви д-р Светла Богданова, заместник-директор на Центъра за спешна медицинска помощ, цитирана от БНР.

Протестите ще бъдат подновени заради недоволството на медиците, продиктувано от неизпълнението на поетите от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева ангажименти и всекидневното насилие над тях.

Последният случай на насилие е от преди дни, когато екип на Спешна помощ беше нападнат в столичния квартал „Ботунец“.

Според д-р Богданова нищо не се е променило в рамките на този един месец – нито са дошли нови екипи, за да им помогнат, нито са увеличени заплатите.

Тя обясни, че тази нощ са работили с екип от 8 лекари и 5 фелдшери и няма никаква промяна в статута.

„Очакваше се да дойдат екипи от други болници, но имаме един голям списък, където министър Андреева е писала до изпълнителните директори на болниците да ни дадат по пет екипа, обаждали сме се на всички, но нито един екип досега не е дошъл. Новият директор, доктор Александър Златанов, е толерантен човек, мъчи се да помогне, но не е в състояние да помогне“, каза Богданова.

По думите й всички служители искат да се върне старият директор. Медиците искат още по-високи заплати, по-добри условия на труд, 7-часов работен ден и втора категория труд.

В понеделник началото на протестните действия беше дадено с протест срещу насилието над медиците от Спешна помощ. Пред сградата на Центъра за бърза помощ на пл. „Сточна гара“ се събраха около 30 медици, които протестират срещу насилието, упражнявано срещу тях от пациенти, и незаинтересоваността на държавата.

#лекарите #Спешна помощ #подновяват #протести #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"