Подновиха делото за експлозията край "Петолъчката"

Подновиха делото за експлозията край "Петолъчката"
Делото се гледа при закрити врата заради риск от разгласяване на държавна тайна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото за експлозията край пътен възел "Петолъчката" ще гледа Ямболският районен съд. При взрива в склада за утилизация на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници, а над десет бяха ранени.

Делото се гледа при закрити врата заради риск от разгласяване на държавна тайна.

Комплексната експертиза по делото, която се очакваше днес, не е готова, съобщи БНР. Съпругите на загиналите Станимир Костов, Николай Гочев и Енчо Кремъков изразиха мнение, че две години след взрива съдебният процес се бави.

Според подсъдимият по делото собственик на фирмата, ангажирана с утилизацията на боеприпасите, Десислав Делев и прокуратурата няма умишлено забавяне.

Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Заседанията са насрочени за пет поредни дни - до 4-ти юли.

Контролираните взривове на деформирани снаряди в района на базата за утилизация край "Петолъчката" бяха подновени в началото на юни. Боеприпасите, които трябва да бъдат унищожени до края на август, са близо 18 000.

#дело #експлозия #"Петолъчката" #взрив #склад #боеприпаси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »