Цените на производител на вътрешния пазар са се повишили с 0.1%

Цените на производител на вътрешния пазар са се повишили с 0.1%
Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през май 2014 г. е с 0.1% над равнището от предходния месец. Снимка: tv7.bg
A A+ A++ A

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през май 2014 г. е с 0.1% над равнището от предходния месец.

Увеличение на цените е регистрирано в добивната промишленост - с 1.7%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.1%, докато в преработващата промишленост няма изменение, съобщиха от Националния статически институт.

В преработващата промишленост нарастване на цените спрямо предходния месец се наблюдава при производството на основни метали - с 3.1%, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 0.6%, и при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 0.5%, а намаление е отчетено при производството на химични продукти - с 1.9%, и при печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 0.3%.

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през май 2014 г. спада с 0.7% в сравнение със същия месец на 2013 година. Цените намаляват в добивната промишленост - с 6.9%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.1%, докато в преработващата промишленост няма изменение.

 

#топлоенергия #хартия #картон #машини #пазар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"