Оператор на руска телевизия загина в Източна Украйна

Оператор на руска телевизия загина в Източна Украйна
По данни на ръководителя на пресцентъра на ДНР Клавдия Кулбацкая, операторът е бил ранен в стомаха, като в резултат на това е починал. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оператор на руската телевизия „Первий канал“ е загинал в нощта срещу понеделник в Източна Украйна, съобщи РИА Новости.

По данни на ръководителя на пресцентъра на ДНР Клавдия Кулбацкая, операторът е бил ранен в стомаха, като в резултат на това е починал.

Руската телевизия потвърди за смъртта на своя оператор - 68-годишния Анатолий Клян. Министерството на външните работи на Русия иска от украинските власти да проведат обективно разследване на смъртта му и строго наказание за виновните.

Смъртта на оператора от руския „Первий канал“ в Донецка област показва, че Киев явно не желае деескалиране на въоръжения конфликт, отбелязват от министерството.

„Смъртта на руския журналист отново убедително показва, че силовите структури в Украйна явно не желаят деескалация на въоръжения конфликт в източната част на страната, блокират и без това крехкото примирие“, подчертават от ведомството.

68-годишният Анатолий Клян е третият руски журналист, който загива при изпълнение на служебните си задължения в източните райони на Украйна.



#оператор #руска #телевизия #загина #Източна Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници