ТV7 поиска откриване на производство по несъстоятелност

ТV7 поиска откриване на производство по несъстоятелност
Ръководството на ТV7 поиска от Софийски градски съд откриване на производство по несъстоятелност. Снимка: pravda.bg
A A+ A++ A

Ръководството на ТV7 поиска от Софийски градски съд откриване на производство по несъстоятелност, съобщиха официално от ръководството на медията.

„Свидетели сме на дестабилизация на икономическата среда, в която функционират и нашите две компании. Събитията от 13 юни 2014 до момента, свързани с Корпоративна Търговска Банка, която бе основна обслужваща банка за ТV7, поставиха телевизията, заедно с редица други публични и частни икономически субекти, в положение на забавяне в плащанията към различни доставчици.

Благодарение на изградените добри партньорски взаимоотношения повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на телевизията за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията) обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски Градски Съд (СГС) с искане за откриване на производство по несъстоятелност“, се казва в съобщението на ТV7.

В официалното съобщение се уверява, че процедурата по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на телевизията и излъчването на телевизионния сигнал.

В понеделник се очаква СГС да образува делото и най-късно в срок от три месеца от днешна дата да се произнесе с решение дали е констатирана неплатежоспособност.

#телевизия #СГС #съд #несъстоятелност #сигнал #неплатежоспособност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »