Коста Рика отстрани Гърция на Мондиал 2014

Коста Рика отстрани Гърция на Мондиал 2014
В корав тактически сблъсък сензацията на Мондиал 2014 Коста Рика написа нова славна страница във футболната си история. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В корав тактически сблъсък сензацията на Мондиал 2014 Коста Рика написа нова славна страница във футболната си история. Макар и с човек по-малко, „Лос Тикос” отстраниха Гърция след 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпи. Страхотна драма се разигра в 1/8-финалния мач на стадиона в Ресифе. След нея „Лос Тикос” си осигуриха двубой с Холандия в следващата фаза.

Единственото попадение в редовното време бе дело на Браян Руис в 52-ата минута. Най-добрата възможност за „елините” бе пропиляна от Димитрис Салпингидис в първата част. Възпитаниците на Хосе Луис Пинто успяха да повторят чудото от Форталеза, когато отстраниха Кот д’Ивоар с дузпа в последните секунди на срещата. В 91-ата минута в битката с Коста Рика се разписаха за 1:1. В продълженията не падна гол. При дузпите обаче костариканците не сбъркаха нито веднъж. За Гърция пропуск направи опитният Гекас и така прати Коста Рика напред в шампионата. Вратарят на тима от Централна Америка Кейлор Навас показа класа и до голяма степен именно той бе героят, който спаси съотборниците си в най-напрегнатите моменти.

На 5 юли от 23 ч "тикос" срещат "лалетата" в Салвадор. От този четвъртфинален сблъсък ще проличи дали сензацията на Мондиал 2014 ще се превърне в легенда.

#Световно първенство #Коста Рика #Гърция #Холандия #Димитрис Салпингидис #Кейлор Навас #Мондиал #Салвадор #Бразилия #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"