Страхил Ангелов: Станишев не може да си избира наследник, БСП не е монархия

Страхил Ангелов: Станишев не може да си избира наследник, БСП не е монархия
Ако Станишев остане председател, изборната катастрофа може и да е по-голяма от тази на евровота преди месец, коментира Ангелов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Страхил Ангелов заяви, че съпартиецът му Янаки Стоилов не става за лидер на БСП, защото е от „старите“.

„Трябва нов човек. Стоилов е от 25 години в ръководството на партията, участник е в Кръглата маса“, заяви Ангелов пред Би Ти Ви по повод разпространена информация, че Стоилов ще поеме ръководството на социалистите.

Страхил Ангелов настоява Сергей Станишев да бъде сменен, но е против това самият Станишев да посочи наследника си, защото БСП не е монархия.

Соцдепутатът изрази недоволство от отлагането на извънредния пленум, който трябваше да се състои в понеделник. Той уточни, че това няма да спре евентуалната оставка на Станишев като лидер на партията, защото отлагането с 3-4 дни на заседанието не можело да повлияе на това.

„Ако Станишев остане председател, изборната катастрофа може и да е по-голяма от тази на евровота преди месец“, коментира още Ангелов.

Страхил Ангелов разкритикува телевизионната изява на колегата си Антон Кутев от миналата седмица, когато той обяви, че се опитва да се разклати втора банка след КТБ.

„Господин Кутев не трябваше да говори по тези въпроси. По тях следва да се изказват само хора от тази система“, обясни Ангелов.

#Страхил Ангелов #Ангелов #БСП #Антон Кутев #Сергей Станишев #Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"