Цачева: Има консенсус по основните теми

Цачева: Има консенсус по основните теми
„Във всички случаи ще бъде по-добре да има споделена отговорност“, коментира бъдещото управление Цецка Цачева. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

„Позицията, която бе постигната вчера на консултациите при президента, по много категоричен начин даде ясен знак пред обществото, че има консенсус по основните теми, които се дискутираха", коментира в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Цецка Цачева от ГЕРБ.

„Политическата криза, която е безспорна у нас, доведе и до криза на доверието, при която гражданите не вярват на политиците и институциите“, допълни Цачева.

Позицията на ГЕРБ е, че ще подкрепят усилията на Европейската комисия и Международния валутен фонд в тези реформи, които е крайно време да бъдат извършени.

„Ако имаме стабилно мнозинство, няма да имаме нужда от допълнителни партньори. Във всички случаи ще бъде по-добре да има споделена отговорност - не че ГЕРБ иска да избяга от отговорност“, заяви Цачева.

Политическата криза, липсата на доверие, невъзможността на институциите да работят водят като ефекта на доминото до подобни сривове в различни системи - в този случай беше банковата система“, посочи още Цачева.

#Цецка Цачева #ГЕРБ #банкова система #консултации #комисия #фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници