Кольо Парамов: Банките са стабилни!

Кольо Парамов: Банките са стабилни!
„Ситуацията с банките отива към по-добро“, смята финансистът Кольо Парамов. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„Ситуацията с банките отива към по-добро. Президентът ясно и категорично заяви, че ситуацията е ясна и прогнозируема, банките са стабилни. Истината е, че преди три седмици се допусна груба грешка по отношение на КТБ и това ескалира до своята крайност“, заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия финансистът Кольо Парамов. Според него причината за случващото се е неуместната намеса на прокуратурата, бавенето на Централната банка за бързи мерки и търсенето на отговорност.

По думите му незабавно трябва да се търси отговор на въпроса кой предизвика кризата и кой докара кризата до тук. „Това е политическата класа, съсловието на ДПС и некадърността на това правителство“, отговори си той.

„Аз не знам кой е предизвикал кризата, но международните капиталови пазари дадоха своята оценка за страната ни при емитирането миналата седмица на емисия държавни облигации. Надявам се политиците да са успокоили хората. Но в социалните медии продължават да се публикуват грешни данни, и то от журналисти“, коментира икономистът Владимир Каролев.

Според него, за да падне валутният борд трябва всеки, който има левове, да отиде в БНБ и да поиска да ги обмени във валута и Централната банка да няма тази валута.

По думите на Парамов бордът не може да падне. „Час по-скоро обаче трябва да отидем в ERM II и да приемем еврото“, смята той.

 

#Парамов #ДПС #Каролев #валута #банки #криза #ERM II

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници