Служебно правителство на 6 август

Служебно правителство на 6 август
Политиците се обединиха, че в рамките на сегашното Народно събрание не е възможно да бъде съставено ново правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

42-ото Народно събрание ще бъде разпуснато на 6 август, след което ще бъде назначено служебно правителство, стана ясно след консултациите между президента Росен Плевнелиев и партиите в парламента и ЕП.

Отговорността за назначаването на службния кабинет ще бъде на президента, като преди това ще бъдат свикани консултации.

Политиците се обединиха, че в рамките на сегашното Народно събрание не е възможно да бъде съставено ново правителство.

„В ход са и законови промени в за укрепване на банковата стабилност. Има криза на доверието и криминална атака, те трябва да бъдат преодолени и да бъдат преследвани по всякакъв начин”, гласи изявлението след консултациите.

“Политическите партии осъждат остро разпространяването на слухове, дестабилизиращи банковата система. Очакваме правоохранителните органи да действат и да предприемат решителни мерки за срещу действията срещу банките”, казват политическител лидери след срещата.

“Хората да са спокойни и, ако искат да теглят колкото искат пари”, посочи Росен Плевнелиев.

Той заяви общата позиция на парламентарно представените партии и тези в Европейския парламент относно решителността и готовността за гарантиране на банковата стабилност в страната.

“Парите на гражданите и фирмите, вложени в българите банки, са сигурни и гарантирани. Банките ще продължават да работят в нормален режим. Валутният борд ще бъде запазен до влизането на България в еврозоната”, се казва в изявлението след консултациите между партиите и държавния глава.

“Разполагаме с достатъчно резерви, средства и механизми, за да се справим с всички опити за дестабилизация, като заставаме зад всяка банка, подложена на атака”, се казва в декларацията.

“Предприемат се всички необходими мерки в подкрепа на банковата и финансовата стабилност в страната. В ход са и законодателни промени. Международните пазари ни вярват. Трябва да си повярваме и ние”, посочва Росен Плевнелиев.

“Няма основания и причини да се подаваме на паниката. Банкова криза няма, има криза на доверието и има криминална атака”, добави държавният глава.

#предсрочни избори #партии #служебно правителство #президент #Росен Плевнелиев #ГЕРБ #БСП #ДПС #Атака #реформаторски блок #България без цензура #банки #Първа инвестиционна банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"