Освободиха русенеца, задържан за атаките срещу банковата система

Освободиха русенеца, задържан за атаките срещу банковата система
Той посочи, че е очаквал ареста си след няколко свои поста в социалната мрежа “Фейсбук“ и клип в “Ютюб”, за които твърди, че са плод на негов продължителен и задълбочен анализ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Венцислав Ангелов-Чикагото, който бе арестуван в събота по подозрение за участие в подриването на банковата система в България, бе освободен в неделя.

Към русенеца не са били повдигнати обвинения.

Ангелов съобщи, че е подписал предупредителен протокол да не публикува информация, която би уронила престижа на банките.

Той посочи, че е очаквал ареста си след няколко свои поста в социалната мрежа “Фейсбук“ и клип в “Ютюб”, за които твърди, че са плод на негов продължителен и задълбочен анализ.

Ангелов категорично заяви, че подкрепя валутния борд и той по никакъв начин не бива да бъде сринат.

Той смята да пусне жалба до главния прокурор срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като според него именно Борисов с действа в ущърб на банковата система с изказванията си.

Ангелов разказа, че е бил вкъщи сам със сина си, когато бил арестуван и подчерта, че не му е била показана заповед за арест.

Той заяви, че иска обяснения от вътрешния министър Цветлин Йовчев за начина, по който е бил арестуван, а след консултация с адвокатите си ще реши дали да си търси правата във връзка с ареста. 

#Венцислав Ангелов #банки #арест #ПИБ #Първа инвестиционна банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"