БСП: БНБ да предложи план за преодоляване на недоверието към банките

БСП: БНБ да предложи план за преодоляване на недоверието към банките
Освен това от левицата настояват предизвиканите проблеми в банковия сектор да не се използват за политически игри.Снимка: БСП
A A+ A++ A

БСП призова до утре БНБ да предложи на останалите институции и политическите сили конкретен план за преодоляване на недоверието към някои банки. Освен това от левицата настояват предизвиканите проблеми в банковия сектор да не се използват за политически игри.

"През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия", заявяват от БСП.

"През последната седмица основните политически сили нееднократно декларираха, че подкрепят действията на БНБ за гарантиране стабилността на банковата система. БСП напомня, че по конституция и закон като независима институция БНБ отговаря за нормалното функциониране на банковата система", се казва в позицията.

От БСП изказват възмущение от последните изказвания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, които внушават несигурност и недоверие в банковата система.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/business/2014/06/28/bsp-bnb-da-predloji-do-utre-plan-za-preodoliavane-na-nedoverieto.230580

От БСП изразиха възмущение от "последните изказвания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, които внушават несигурност и недоверие в банковата система".

"Виждаме съзнателен опит несигурността да се подклажда и да се използва за политически и икономически цели и сценарии. Търсенето на външен „спасител“ не е начин за решаване на текущите проблеми на финансовата система. Убедени сме, че партийните сметки трябва да бъдат подчинени на държавата, хората и реалната икономика."

БСП е готова да участва в намирането на работещо решение за преодоляване на възникналите затруднения.

#БСП #план #недоверие #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"