Първанов бе избран официално за председател на АБВ

Първанов бе избран официално за председател на АБВ
На учредителната конференция АБВ реши, че ще се явят самостоятелно на изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Георги Първанов е избран за председател на ПП АБВ. Това се посочва в резолюцията, която беше приета на Учредителната конференция на АБВ като партия.

В Изпълнителния съвет на новоучредената партия влизат Георги Първанов, проф. Борислав Борисов, Ивайло Калфин, Румен Петков, Росица Янакиева, Емил Кало, Бойко Радоев, д-р Евгений Желев, Андрей Бунджулов, Дилян Енкин, д-р Емил Константинов и Трендафил Величков.

"Настояваме за незабавна оставка на правителството, което допринесе за финансовата дестабилизация. Не приемаме нови размити отговорности. Служебното правителство се назначава от президента и той носи отговорност за неговата работа. Споразумението между БСП, ГЕРБ, ДПС, ББЦ те да определят състава на служебния кабинет е не само противоконституционно, но отново прикрива отговорностите", се обявиха още от партията на Първанов.

Те изразиха несъгласието си с призивите на лидера на ГЕРБ за спешно сключване на споразумение с МВФ. По думите им в България има достатъчно ресурси, включително за пазарно кредитиране, които са достатъчни за сегашната криза.

Според АБВ тоталната криза в БСП, неспособността на нейното ръководство да оцени реалностите, не само оказва допълнително негативно въздействие върху обстановката в страната, но и изправя левицата пред опасността да загуби влиянието си като значим фактор в обществено-политическия живот.

Делегатите на учредителната конференция на АБВ се обединиха около следните позиции и решения:

Провеждането на прозрачни предсрочни парламентарни избори. На конференцията АБВ реши, че ще се явят самостоятелно на изборите.

Те се обърнаха към БСП с призив да се преустанови конфронтацията помежду им. "Нашият основен опонент не са левите партии, а десницата и ГЕРБ", се казва в резолюцията на АБВ.

АБВ призова основните политически партии и фигури в страната да се обединят около Декларация за национално възстановяване, а в нея да се очертаят конкретни мерки за укрепване на държавността и за реформи в основни сектори като образование, здравеопазване, структура на икономиката, демографска политика, борба с бедността.

От АБВ поискаха в периода до изборите да се създат всички необходими предпоставки за ефективно функциониране на държавните институции и решаване на най-неотложните проблеми на хората и държавата.

#Георги Първанов #избран #официално #председател #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »