Спешна среща за банките събра Цацаров, Йовчев и Писанчев

Спешна среща за банките събра Цацаров, Йовчев и Писанчев
Йовчев обсъжда банковата стабилност с Цацаров и Писанчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателят на Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) Владимир Писанчев се събраха на извънредна среща по повод опитите за дестабилизация на банковата система. Водеща роля в срещата има ДАНС, която е поканила другите участници с цел да се обсъдят мерки за противодействие на опитите за подкопаване на стабилността на отделни банки у нас.

Повече от два часа Йовчев, Цацаров, Писанчев са обсъждали конкретни действия и мерки за предотвратяване на опитите за дестабилизация на банковата система в държавата.

Разговорите приключиха без да бъдат направени изявления. Около 13.30 часа Цветлин Йовчев напусна сградата на ДАНС на мотоциклет. Тръгнаха и колите на Цацаров и на Писанчев.

Все още няма задържани, но има конкретна насока за това кои са източниците на имейлите и SMS-те, карали хората в петък да теглят пари от определена банка, съобщи БНР.

По информация на БГНЕС на срещата са "набелязани конкретни действия, които ще бъдат предприети от страна на прокуратурата". Работи се и срещу конкретни лица и сайтове, участващи в опитите за дестабилизация на страната. Търсят се законови възможности за преследване на виновниците.

Сред причините за срещата в ДАНС също е и случилото се в Шумен, където малко преди 5.00 часа в събота взривно устройство избухна пред входа на офис на банка в града.

За взетата от ДАНС първа стъпка стана ясно по-рано в събота. Агенцията е открила телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Сигнали ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес press@dans.bg.

#Цветлин Йовчев #Сотир Цацаров #Владимир Писанчев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"