Борисов готов да стане и служебен премиер

Борисов готов да стане и служебен премиер
Борисов е готов да стане и служебен премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Готов съм веднага да стана премиер - първо на служебно правителство, а след това и на редовно."

Това обяви пред "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко след края на консултациите в парламента в петък.

Той бе категоричен, че си има екип - и за служебно правителство, и за редовно. Но ще се наеме само ако премиерът Пламен Орешарски и финансовият му министър се оттеглят незабавно. "Докато Чобанов излиза да говори за финанси, аз не виждам кой ще е спокоен", категоричен е Борисов.

Пред бТВ в събота сутрин Борисов увери, че няма намерение да върне Цветан Цветанов като министър. "Той има място в партията, справя се перфектно с организационната работа, но дотук”, подчерта още политикът.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира консултациите за предсрочни избори от петък.

„Разумната дата за изборите беше 14 септември, неделя. ДПС настояваше за 5 октомври, БСП искаше или юли, или 12 октомври. Така че ДПС и БСП се хванаха за гушите, а аз искам по-рано да се махнат и 5-ти е по-рано от 12-ти. И понеже катастрофата с банките стана бедствие, аз им казах - ако ни чуят хората, че се пазарим за дати и еврокомисари, трябва да ни изгонят с камъни оттук. Затова приемам датата на ДПС, за да успокоим хората, че си отивате”, обясни случилото се в залата по време на консултациите бившият премиер.

Въпросът за еврокомисар не бил обсъждан на консултациите. Да се повдига в такъв кризисен момент, било като “на сватба да говориш за погребение”.

При президента трябвало да се обсъждат всякакви сценарии, за да се стабилизира държавата и да се вземе заем, обобщи Борисов. Той бе критичен към изявленията на вицепремиера Цветлин Йовчев, че някой е организирал рухването на банковата система. “Събарят си я с техните действия вече 10-15 дни”, убеден е Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Цветлин Йовчев #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »