447 кандидат-журналисти на устен изпит

447 кандидат-журналисти на устен изпит
Кнадидат-журналистите са на устен изпит днес.
A A+ A++ A

447 кандидат-журналисти са е явиха на устен изпит точно в 9 часа в събота сутрин в сградата на Алма Матер. Те са допуснати, защото на писмения изпит по журналистика са получили оценка, по-ниска от добър (3,50), информират от СУ "Св. Климент Охридски".

Деканът на факултета по журналистика и масова комуникация доц. Теодора Петрова пожела успех на всички кандидати. Тя ги посъветва да не се притесняват и изрази надежда с много голяма част от кандидатите да се срещне отново на есен, когато ще бъдат студенти в първи курс.

Устният изпит по журналистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите на всички се задават едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

Предмет на оценка са: обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях. 

#кандидат-студенти #СУ #изпит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »