Местан: Оставката може да е по-рано от предвидения срок

Местан: Оставката може да е по-рано от предвидения срок
Лидерът на ДПС призова гражданите да бъдат спокойни относно случващото се около Първа инвестиционна банка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ако изборите бъдат насрочени за 5 октомври, в Конституцията е разписано, че кабинетът трябва да подаде оставка два месеца по-рано, но това може да се случи и преди това. Изявлението бе направено след консултациите между ГЕРБ, БСП и ДПС в парламента.

Местан смята, че в контекста на днешните събития вече не е от ключово значение точната дата на оставката.

Лидерът на ДПС призова гражданите да бъдат спокойни относно случващото се около Първа инвестиционна банка.

"Няма съмнение, че постигнато съгласие днес между основните политически сили е много силен знак към всички български граждани - да бъдат спокойни, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите им.", бе категоричен той.

В коментар на идеята на ГЕРБ да се тегли голям заем от Международния валутен фонд Лютви Местан заяви: „Не бих казал, че идеята на ГЕРБ е строго партийна. Това вече са конкретики, в които на този етап няма да влизам, защото представянето в тази ситуация на строго партийни позиции може да се окаже недотам конструктивен подход. Всички трябва да бъдем достатъчно внимателни с думите в тази нелека ситуация”.

#Лютви Местан #Местан #избори #Първа инвестиционна банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"