Комисията за финансов надзор подгони лицата и медиите, атакували банките

Комисията за финансов надзор подгони лицата и медиите, атакували банките
Комисията за финансов надзор извършва проверки срещу множество лица и медии за разпространяване на слухове.
A A+ A++ A

Комисията за финансов надзор извършва проверки срещу множество лица и медии за разпространяване на слухове. Проверките се извършват срещу множество лица и медии, които са правили изявления и коментари по отношение на публичните дружества – „Първа инвестиционна банка“ АД, „Корпоративна търговска банка“ АД и „Булгартабак холдинг“ АД през последните няколко седмици пред различни медии. В момента се установява кръга на всички лица, чиито изказвания могат да бъдат квалифицирани като подвеждащи и създаващи невярна или подвеждаща представа за финансовото състояние на дружества, търгувани на „Българска фондова борса – София“ АД, съобщиха от комисията.

Ще се търсят нарушения по Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, изразяващи се в разпространяване чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез интернет, на информация, която създава или може да създаде невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини.

Съгласно Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, глобите за манипулация на пазара, разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини са от 20 000 до 50 000 лв. за физически лица, ако деянието не съставлява престъпление, а за юридически лица санкцията е от 50 000 до 100 000 лв.

 

#Комисията за финансов надзор #банки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"