МВР не е пращало полицейски коли пред банките

МВР не е пращало полицейски коли пред банките
Главният секретар подчерта, че в момента тече проверка за целенасочена атака срещу банкови институции, но няма проверки на банкови институции. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече разпространена в някои медии информация, че служители на МВР са изпратени пред банки, където има голямо струпване на хора, теглещи парите си.

„Мога съвсем категорично да заявя, че нито аз, нито който и да е служител от Министерството на вътрешните работи, е изпращал служители, които да следят какво се случва в момента пред офисите на финансовите институции, в т.ч. банкови“, заяви Лазаров.

Преди час се появи информация, че полицейски коли обикалят офиси на банки. Според Лазаров тези слухове са част от атака, която се води срещу банковата система. Той уточни, че атаката срещу банковите институции се проявява по два канала – чрез есемеси и чрез имейли.

Главният секретар подчерта, че в момента тече проверка за целенасочена атака срещу банкови институции, но няма проверки на банкови институции.

Преди Лазаров, министър Цветлин Йовчев съобщи, че злонамерените слухове, целящи срив на банковата система, се проверяват. От БНБ съобщиха, че банковата ни система функционира нормално и настоя МВР и ДАНС за издирят отговорните за атаката срещу финансовите институции.

#МВР #Светлозар Лазаров #Лазаров #Цветлин Йовчев #банки #банкова система #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »