Шест нови детски градини в София до края на 2012 г.

Шест нови детски градини в София до края на 2012 г.
A A+ A++ A

До края на тази година ще бъдат въведени в експлоатация още 6 нови детски градини в София, заяви заместник-кметът на Столична община Ирина Савина.

За пет години са открити 45 нови сгради за детски градини и са разкрити над 4500 нови места, каза в интервю за агенция „Фокус“ заместник-кметът по направление „Инвестиции и строителство“.

По думите й от 2006 г. година досега Столична община е постигнала много в тази насока.

„Така успяхме да преодолеем недостига на места в районите „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Панчарево“ и „Банкя“. Чувствително намаля и броят на чакащите за прием в първа група деца – от 5000 през 2007 г. към настоящия момент те са около 2600“, коментира Савина.

„Успоредно с това успяхме да изпълним предписанията на „ПАБ-СДВР“ и с откриването на детската градина във „Волуяк“ преди броени дни успешно завършихме мярката за построяване на нови детски градини на мястото на пожароопасни сгради, в която инвестирахме над 30 млн. лв. В края на 2005 г. тези сгради бяха 20 на брой и трябваше да бъдат затворени. Така изпълнихме обещанието си новите детски градини да отговарят на всички изисквания. Вече открихме 2 нови сгради – в „Люлин“ и във Волуяк“, каза още тя.

По думите й до края на тази година ще бъдат въведени в експлоатация още 6 нови детски градини, както и 2 основно реконструирани сгради, чието строителство е започнало през 2011 г. Това ще осигури около 1000 нови места, добави Ирина Савина.

#София #детски градини #Столична община #Ирина Савина #заместник-кмет #Нови Искър #Кремиковци #Панчарево #Банкя #СДВР #Люлин #Волуяк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"