В Добрич подготвят 24 апартамента за пострадалите

В Добрич подготвят 24 апартамента за пострадалите
Община Добрич има свои жилищен фонд, който се стопанисва от общинската фирма „Жилфонд Инвест“. Снимка: gradski.org
A A+ A++ A

Община Добрич има свои жилищен фонд, който се стопанисва от общинската фирма „Жилфонд Инвест“. Подготвят се 24 жилища, тип боксониери. „С това разполагаме към настоящия момент“, каза Детелина Николова – кмет на Добрич, в предаването „Денят започва“ на БНТ.

„Там се извършват малки ремонти, защото са част от фонд, който не е бил ползван. Това е бивше студентско общежитие. Към вторник очакваме да бъдат подготвени за настаняване на нуждаещите се. До вчера (четвъртък) постъпиха 33 заявления за 124 души, а снощи, посред нощ, съм обработила поне още 15 молби“, каза още кметът.
Тези боксониери могат да бъдат оборудвани с по два матрака, което означава 48 души.

На въпрос, колко човека остават без подслон, кметът каза, че „към този момент е много трудно да се каже. Към четвъртък са около 60 или 70. Но от петък молбите продължават да се получават в общината. Тоест хората, които разчистват домовете си, които получават информация от екипите, описващи щетите върху жилищата им, и определят служители – специалисти, че жилищата са негодни за обитаване, тоест тази цифра непрекъснато расте“.

#Добрич #фонд #Детелина Николова #жилища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »