Евакуираха 120 къщи в „Аспарухово“

Евакуираха 120 къщи в „Аспарухово“
„Евакуирани към момента са 120 къщи във варненския квартал „Аспарухово“, заяви кметът на Варна Иван Портних. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Евакуирани към момента са 120 къщи във варненския квартал „Аспарухово“. В тях по адресна регистрация има над 1000 души“, каза кметът на Варна Иван Портних. Постройките са с конструктивни нарушения или се намират в свлачищни зони – под или над новообразувани свлачища.

Според кмета общо издадените заповеди са 132 към момента. Продължава работата и на комисиите, които оценяват опасността на сградите. Екипи продължават разчистването на ниските части на „Аспарухово“. Вече втори ден инфраструктурата се мие денонощно с 12 машини. Калните маси от основните булеварди са премахнати. Тежка остава ситуацията по улиците „Моряшка“ и „Горна студена“. В горната част на „Горна студена“ е тясно и това ограничава достъпа на техника.

„Вече успяхме да разчистим подстъпи и площадки и се надявам там да се напредне в значителна степен, както се напредна и вчера. По „Моряшка“ продължава изгребването на кални маси в най-горната част, което ще продължи още няколко дни“, каза още кметът Портних.

#Иван Портних #Моряшка #Горна Студена #Варна #къщи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"