Борисов: Ако водим преговори, ще е публично

Борисов: Ако водим преговори, ще е публично
„Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични“, каза Бойко Борисов. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични“, каза в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на това, възможни ли са преговорите между партии след парламентарните избори. „За съжаление, прекарах близо пет часа по летищата, имаше стачки. Между другото в момента в Брюксел, в Европа, се дава пример, как трябва да се постъпва в подобни случаи, когато една или друга партия няма мнозинство и не може да управлява сама.

„Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява”, категоричен беше Борисов.

На въпрос, дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе всички партии сега могат да правят предизборни коалиции.

По отношение на това, кое правителство трябва да каже кой е българският избор за еврокомисар, Борисов каза: „Не знам с какво право победените партии ще определят, кой да е еврокомисар. Имаме си най-добрият еврокомисар в момента – Кристалина Георгиева”.

#ГЕРБ #Кристалина Георгиева #Бойко Борисов #ДПС #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници