Д-р Ангелова: Употребата на марихуана в медицината е полезна

Д-р Ангелова: Употребата на марихуана в медицината е полезна
Снимка: www.skener.bg
A A+ A++ A

Д-р Ана Ангелова, главен експерт в Регионална здравна инспекция – Велико Търново, подкрепи използването на канабис за медицински цели. Изказването бе по време на четвъртия Национален конгрес на пациентските организации, съобщават от портала „Медицинска Марихуана България“ с уточнението, че все повече български лекари призовават за разумна регулация на канабиса.

„Аз съм човек, който обучава млади хора да не употребяват наркотици, но когато това растение има позитивен ефект за лечение, когато даде много позитивни резултати, насочени към медицината и към лечението на хората, когато не се използва като наркотик, а като лекарство – тогава съм съгласна!”, коментира д-р Ангелова.

Според нея, канабисът може да подобри състоянието на много пациенти.

„Мисля, че ще има много добри резултати от употребата на канабиса и неговите производни”, казва още доктор Ангелова.

През март министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви, че употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България.

„В много страни се води тази дискусия. В момента у нас се проверяват активните съставки на марихуаната като аналгетици. Но в момента има достатъчно такива лекарства и нищо не налага да се използва марихуаната в медицината“, обясни д-р Андреева.

#Ангелова #канабис #марихуана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"