Греков: Има още пари за ракети против градушките

Греков: Има още пари за ракети против градушките
Агенцията за борба с градушките е получила нови ракети за своите полигони. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

Агенцията за борба с градушките е получила нови ракети за своите полигони. „Заради динамичното време има решение да бъдат отпуснати допълнително около 2,5 млн. лева за полигоните“, заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

По думите му, в момента от градушки се опазва само една трета от обработваемата земя в България. „Има около 36 млн. дка обработваемата земя, която трябва да се опазва цялата. В момента опазваме около 12 млн. дка. Тоест близо една трета е опазвана“, обясни Греков.

Министърът ще настоява да бъдат отпуснати средства и за агенцията „Напоителни системи“, чиито служители в момента дори нямат пари за заплати.

„Това зависи от Министерски съвет и имайки предвид обстоятелствата, които се случиха напоследък, би следвало да се отпуснат, защото от „Напоителни системи“ извършват една дейност, която е свързана с вредното въздействие на водите. Те нямат средства за момента за заплати. Хората работят денонощно по наблюдение на количеството вода в язовирите“, каза още Греков.

#Димитър Греков #градушки #Напоителни системи #води

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници