Цачева: Колеги от БСП минаха всякакви граници

Цачева: Колеги от БСП минаха всякакви граници
„Всичко има праг и граница на търпение, тази сутрин колеги от БСП минаха всякакви граници”, подчерта Цачева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Недопустимо е за пореден път толерантността, която ГЕРБ проявява и персонално чрез г-н Борисов, да служи за заявления от типа на „нямаме нужда от вас, не се възгордявайте“. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева след провала на заседанието на НС за втори пореден ден заради липса на кворум.

По думите й в този момент, в тази критична ситуация за държавата, това е „безотговорно поведение“.

„От името на ПГ на ГЕРБ съм упълномощена да заявя, че след вчерашното решение на групата, помолени от нашия председател г-н Борисов, нашето решение бе днес да направим кворума на отиващото си 42-ро Народно събрание, за да може да бъде уважено желанието на г-н Станишев да работи за европейските политики“, обясни Цачева.

Тази сутрин обаче групата на ГЕРБ категорично е възроптала и е била възмутена от публичните изяви на представители на БСП. По думите на Цачева те по един недопустим, охулващ, на моменти осмиващ начин се гаврят с ГЕРБ.

„Разбрах, че групата е поискала извънредно заседание в зала „Изток“. Своевременно информирах председателя Миков, като помолих за повече от 10 минути възможност между първия и втория опит за кворум, за да разговаряме с колегите, които наистина са изключително гневни на това, което се случва“, обясни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цачева призна, че се е чула с Бойко Борисов по телефона и той не е бил доволен от решението на групата да не направи кворум.

„Всичко има праг и граница на търпение, тази сутрин колеги от БСП минаха всякакви граници“, подчерта Цачева.

Нашето желание и решение е утре отново да участваме в опита за кворум, обяви тя. По думите й ГЕРБ не може да оспори желанието на който и да е народен представител предсрочно да си прекрати мандата, защото това е конституционно право.

#Цецка Цачева #кворум #Бойко Борисов #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"