Гласуването на оставката на Станишев отново се провали

Гласуването на оставката на Станишев отново се провали
Председателят на НС Михаил Миков обяви, че следващото заседание ще бъде в петък от 9 ч. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И днес парламентът не успя да гласува прекратяването на правомощията като народен представител на лидера на БСП Сергей Станишев.

За втори пореден ден парламентът не можа да събере кворум, за да започне заседание. ГЕРБ и „Атака“ отново не влязоха в залата.

При повторната проверка в пленарната зала днес се регистрираха 109 депутати, така заседанието на НС отново пропадна. Сутринта в 9 ч. народните представители бяха 104.

Вчера Бойко Борисов помоли депутатите си да влязат в зала и да осигурят кворум на Народното събрание, за да изпратят Станишев в Брюксел, но това така и не стана.

Председателят на НС Михаил Миков обяви, че следващото заседание ще бъде в петък от 9 ч.

Във вторник стана ясно, че Сергей Станишев ще заеме мястото си на евродепутат от първи юли. Председателят на БСП взе решението си в последния момент, след като месеци наред уверяваше, че няма намерение да отива в Европарламента. Станишев обяви, че новата роля, в която влиза, е продиктувана от новата ситуация в Европа и страната след изборите.

Днес, поради проваленото заседание, Народното събрание не успя да гласува на второ четене и промени в Закона за автомобилните превози, внесени от Камен Костадинов, Ердинч Хайрула и Георги Свиленски, а на първо четене - законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, внесен от Министерския съвет.

На второ четене трябваше да мине и Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите.

#заседание #кворум #Парламент #евродепутат #Сергей Станишев #правомощия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"