Обискираха дома на Кристиан Вулф

Обискираха дома на Кристиан Вулф
Кристиан Вулф подаде оставка след серия скандали, свързани с неговите тесни контакти с богати бизнесмени, докато е бил премиер на федералната провинция Долна Саксония. Снимка: bTV, Архив
A A+ A++ A

Прокурори претърсиха дома на бившия германски президент Кристиан Вулф в Хановер във връзка с разследване дали той е получавал незаконно финансови облаги, докато е бил на поста.

За обиска не е била издадена заповед, но Вулф е оказал пълно съдействие на длъжностните лица. Според в. „Билд“ от дома на Вулф е бил иззет компютър и други вещи, предаде bTV.

Кристиан Вулф подаде оставка след серия скандали, свързани с неговите тесни контакти с богати бизнесмени, докато е бил премиер на федералната провинция Долна Саксония.

Беше установено, че негови състоятелни приятели са му отпуснали кредит за 500 хиляди евро при изгодни условия за покупката на къща. Освен това бившият държавен глава прекарвал отпуските си в частни вили и правил реклами на частна фирма.

Германски политици го призоваха да се откаже от пожизнената пенсия в размер на 199 000 евро годишно, след като нейното отпускане предизвиква все по-голямо недоволство в страната.

#Кристиан Вулф #Хановер #премиер #президент #Долна Саксония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »